امروز: دوشنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۴
زمان انتشار : مارس 30th, 2025 6:58 | کد خبر : 25635 | چاپ این مطلب چاپ این مطلب

مهندس «عدیل سروی» که من می شناسم

مهندس عدیل سروی زرگر فارغ التحصیل رشته کشاورزی و از مدیران و نیروهای شایسته، توانمند، خوشنام، متعهد و مجرب منطقه و استان است که نباید نقش او را در رونق و تحول بخش کشاورزی و عبور استان به خصوص منطقه پارس آباد مغان از کشاورزی سنتی به زراعت مدرنیته فراموش کرد.

مغانه آنلاین- یکشنبه۱۰فروردین۱۴۰۴

مهندس عدیل سروی زرگر فارغ التحصیل رشته کشاورزی و از مدیران و نیروهای شایسته، توانمند، خوشنام، متعهد و مجرب منطقه و استان است که نباید نقش او را در رونق و تحول بخش کشاورزی و عبور استان به خصوص منطقه پارس آباد مغان از کشاورزی سنتی به زراعت مدرنیته فراموش کرد.

وی کسی است که راه موفقیت و رسیدن به مراتب بالای مدیریتی را از پله اول شروع کرده و یک شبه و با بده بستان، ارتقا و رشد نیافته است.

او که در طول خدمتش در پست های مختلف از جمله مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان پارس آبادمغان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل و چندین سال به عنوان رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور فعالیت کرده، ابتدا و قبل از اینها به عنوان کارمند و کارشناس جهاد کشاورزی و مدیر مرکز خدمات کشاورزی دهستان ساوالان پارس آباد شروع به کار کرده و پس از چندین سال فعالیت و کسب تجربه و کارنامه و سوابق کاری درخشان به پله های بالا ارتقا یافته است.

عدیل سروی زرگر کسی است که مغان و مغانی و وجب به وجب خاکش را مثل کف دستش می شناسد و شناخت و اطلاعات کافی و وافی از قابلیت، ظرفیت و میزان حاصلخیزی و مرغوبیت خاک این خطه زرخیز را دارد.

مدرک تحصیلی اش کشاورزی است نه علوم سیاسی و غیر مرتبط با کشاورزی. خداترس و متعهد و پاک دست و قانون مند است و کسی نیست که به هر قیمتی به پستی گمارده شود و یا مثل برخی مدیران برای ماندن در پست و مقام تقلا کند. تا کنون به هر منصبی رسیده به واسطه توانمندی، فراست و شایستگی و کارنامه درخشانش بوده و نه با استفاده از رانت و توسل به شیوه های غیر قانونی. و حقیقتاً در طول خدمتش و تمامی پست ها و منصب ها، منشا تحول اساسی و خدمات ماندگار برای بخش کشاوری و کشاورزان بوده است.

و اما کشتی به گِل نشسته ی شرکت پارس

شرکت ملی کشت و صنعت و دامپروری پارس که به عنوان دومین بنگاه بزرگ کشاورزی و اقتصادی استان بعد از کشت و صنعت مغان مطرح می باشد تا کنون و در گذر زمان، مدیران و فراز و فرودهای زیادی به خود دیده است.

شوربختانه تا به حال مدیرانی که در راس این کشت و صنعت بوده اند اکثرشان با ندانم کاری و جناح بازی و سواستفاده مالی و استخدام های فله ای، بی ضابطه و سفارشی در ثبت زیان انباشته، گوی سبقت را از دیگری ربوده و شرکت را از مسیرش منحرف و به لبه پرتگاه رسانده اند. و البته نباید سکوت متولیان و نمایندگان مجلس و مسوولان ارشد استان و دستگاه های نظارتی و بازرسی را در وقوع تخلف و ریخت و پاش در این شرکت بی تاثیر دانست.

اغلب مدیرانی که سکان اداره این شرکت عریض و طویل را در دست گرفته اند در حین خدمت و یا پس از برکناری، از سوی عده زیادی در محافل و مجالس و در فضای حقیقی و مجازی به اختلاس، فساد مالی و ایراد ضرر و زیان به شرکت متهم شده اند جالب و تعجب اینجاست که تا کنون هیچ یک از آن ها محکوم و راهی زندان نشده اند در صورتی که اگر یکی از آن ها محاکمه و گرفتار چنگال عدالت می شد، دیگر هیچ کدام از مدیران بعدی جرات تخلف و سوء استفاده را نمی کردند از این رو افکار عمومی از دستگاه های نظارتی و قضایی به حق انتظار دارند حداقل با احضار و محاکمه مدیر عامل قبلی و با رسیدگی دقیق به تخلفات و بررسی دارایی ها و اموال و موجودی حساب های بانکی داخلی و خارجی و ارزی خود و بستگان نزدیکش به حرف و حدیث ها پایان دهند.

واقعیت این است که شرکت کشت و صنعت پارس به خاطر سوء مدیریت ها، ندانم کاری ها، استخدام های سفارشی گسترده، تخلفات و نیز فقدان نظارت کافی و به موقع، خرید و فروش ها و قراردادهای غیر کارشناسی در دوره مدیر عامل قبلی، به کشتی به گِل نشسته ای می ماند که نجات و هدایت آن به ساحل رونق و توسعه، کار هر کسی نیست.

وقتی مسئولیت چنین شرکت و بنگاه کشاورزی و اقتصادی عظیم به فردی با مدرک علوم سیاسی و بدون سواد و دانش کشاورزی واگذار می شود و او بدون برنامه و ایجاد فرصت های جدید شغلی و طرح های توسعه ای، دست به جذب و افزایش نیرو آن هم به صورت فله ای و غیر قانونی و بدون ضابطه و از میان بستگان و آشنایان می زند معلوم است که این شرکت نه تنها روی پیشرفت و توسعه را نخواهد دید بلکه پس رفت، انباشت بدهی و رکود و سکون در انتظارش خواهد بود.

نگارنده به هیچ وجه مخالف استخدام به تعداد نیاز و نظامند نیست بلکه ما با اشتغال سفارشی و غیر قانونی و انباشت نیرو مخالفیم. برخی ها با انتقاد می گویند در دهه های گذشته نیروهای شاغل و فعال شرکت پارس و یا مغان به مراتب بیشتر از تعداد فعلی بود و افزایش شمار کارگران و پرسنل را نشانه توانمندی و موفقیت مدیران و پویایی شرکت می دانند باید در این خصوص گفت که در گذشته های دور نیروی انسانی حرف اول را می زد و صفر تا صد خیلی از امورات و کارهای حوزه های مختلف این دو شرکت از پرداخت حقوق و دستمزد گرفته تا حفاظت و نگهبانی و آبیاری و نیز سایر مراحل کاشت، داشت و برداشت به شیوه دستی و سنتی صورت می گرفت ولی الان اغلب کارها به روش مکانیزه و ماشینی و بدون نیاز به دخالت انسان انجام می شود.

حدود شش ماه پیش با روی کار آمدن و معارفه عدیل سروی زرگر به عنوان مدیرعامل جدید شرکت کشت و صنعت و دامپروری پارس، بارقه امید در میان اقشار مختلف مردم منطقه به خصوص کارگران و پرسنل و کلیه کسانی که آرزوی بالندگی و پیشرفت این شرکت را داشته و دارند ایجاد شد. وی که با کوله باری پر از تجربه و تخصص گران بها و با انگیزه و روحیه مضاعف سکاندار این بنگاه کشاورزی و تولیدی شده بود برای نجات این شرکت و رساندن آن به جایگاه واقعی خود، در مدت کوتاهی دست به تغییرات و تحولات اساسی زد و طرح ها و برنامه های بزرگی را در دستور کار قرار داد.

حدود یک ماه بعد از انتصابش یکی از کارکنان شرکت می گفت “مدیر عامل قبلی، چند روز در میان و آن هم با تاخیر زیاد در شرکت حاضر می شد و به همین خاطر من و خیلی ها  به تبعیت از او، بدون توجه به ساعت کاری با تاخیر به سرکار می رفتیم ولی مهندس سروی برعکس مدیرعامل قبلی زودتر از پرسنل و کارگران در شرکت حاضر می شود و با سرکشی و حضور میدانی در حوزه های و بخش های مختلف، نظم و انضباط خاصی به شرکت بخشیده و کارکنان نیز با روحیه و انگیزه بیشتر در محل کار حضور می یابند”.

شرکت پارس برای توسعه و قرار گرفتن روی ریل پیشرفت واقعی به خدمات مهندس سروی این مدیر توانمند و فرهیخته، پاک دست، متعهد و عمل گرا نیازمند است و این مهم باید مثل احیای حق آبه مغان، به خواسته و مطالبه عمومی تبدیل شود چرا که او به مدد دانش و تجربه اندوخته اش می تواند این کشتی به گل نشسته را نجات دهد.

یادداشت از: اسدالله فولادی

CamScanner ????-??-?? ??.??

اخبار مرتبط

نظرات