امروز: یکشنبه, ۱۴ آذر , ۱۳۹۵
زمان انتشار : ۲۴ فروردین ۱۳۹۴ ۸:۰۶ | کد خبر : 10257 | چاپ این مطلب چاپ این مطلب

مردان گوجه‌فرنگی بخورند

۶۳۵۴۸۹۱۵۹۸۵۴۳۴۹۶۱۸

دبیر علمی نخستین کنگره بین‌المللی نفرولوژی و اورولوژی گفت: اثر حفاظتی مصرف گوجه فرنگی (به‌ویژه به‌صورت پخته و رب گوجه فرنگی) در جلوگیری از سرطان پروستات به اثبات رسیده است.

به گزارش مغانه به نقل از جام جم، دکتر علیرضا قدیانی با بیان اینکه مصرف فراوان چربی با ایجاد تغییر در متابولیسم کلسترول و استروئید، شانس بروز سرطان را افزایش می دهد و مصرف سبزیجات یا رنگدانه های سبز و زرد یک اثر حفاظتی از بروز سرطان پروستات دارد، افزود: شانس بروز سرطان پروستات با گذشت سن افزایش می یابد ممکن است به علت تغییرات هورمونی حاصله نظیر کاهش مقدار آندرسترون و یا افزایش مقادیر سرمی استروژن و استرادیول باشد.

وی افزود: تماس با عوامل شغلی و محیطی شانس بروز سرطان را بیشتر می کند، شغل​هایی که شانس بروز سرطان را بیشتر می کنند شامل کارگرانی که با کودها، بافتنی ها و لاستیک سر و کار دارند، تماس با باتری های حاوی کادمیوم است.

دبیر علمی نخستین کنگره بین المللی نفرولوژی و اورولوژی خاطرنشان کرد: هیچ روش اثبات شده قطعی برای جلوگیری از بروز سرطان پروستات وجود ندارد، با این حال با توجه به اینکه اندازه پروستات پس از سن ۴۵ تا ۵۰ سالگی آغاز به رشد می کند به افراد بالای این سن توصیه می شود روزانه یک گوجه فرنگی خام مصرف کنند.

قدیانی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته سرطان پروستات شایعترین سرطان پس از سرطان پوست و مرگ آورترین سرطان در مردان پس از سرطان ریه است، گفت: مهم ترین عامل خطرزای سرطان پروستات سن است. بیش از ۷۰ درصد مردان که سرطان در آنها مشخص شده است، بیش از ۶۵ سال سن دارند.

وی افزود: به نظر می رسد عوامل ژنتیکی (سیاه پوستان آمریکا بیشتر مبتلا می شوند)، به ویژه در خانواده هایی که تشخیص سرطان در آنها، در سن پایین تر از ۶۰ سالگی بوده است، در پیشرفت سرطان پروستات نقش داشته باشد. خطر سرطان با افزایش شمار خویشاوندان نزدیک مبتلا به سرطان، افزایش می یابد.

دبیر علمی نخستین کنگره بین المللی نفرولوژی و اورولوژی گفت: غربالگری موجب تشخیص سریعتر و در مراحل پائین تر بیماری شده و درنتیجه اثربخشی درمان را بیشتر کرده و موجب افزایش طول عمر مبتلایان می شود.

کلمات کلیدی:

اخبار مرتبط

نظرات