مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان با اشاره به یافته ها و تلاش های این شرکت در حوزه استحصال انواع بذور گفت: عملکرد و دستاوردهای این بنگاه بزرگ اقتصادی و کشاورزی در تولید بذر مرغوب و با کیفیت، قابل دفاع است.
مغانه آنلاین- جمعه ۱۸-۰۸-۱۴۰۳
دکتر صمد بهزاد، در نشست با رئیس مؤسسه تحقیقات، ثبت و گواهی بذر و نهال کشور با اشاره به ارزش افزوده تولید بذر اظهار داشت: نیاز اساسی کشور می طلبد که بعنوان یک محصول استراتژیک، گام های ارزنده ای در این راستا برداریم و مدیریت شرکت نیز با درک اهمیت موضوع، قدم های موثری در این ارتباط برداشته است.
وی ادامه داد: نیاز است موسسه تحقیقات، ثبت و گواهی بذر و نهال با برداشتن گام های موثر در رابطه با فرآیند تولید بذر، ثبت و ضبط اسناد و مدارک و ارائه مشورت های کارشناسی حمایت های قبلی اش را استمرار بخشد.
او افزود: تولید بذر علاوه بر تامین نیازهای داخلی نقش مهمی در رونق اقتصادی، جلوگیری از خروج ارز و ارتباط با کشورهای همسایه از طریق صادرات ایفا می کند.
منصور عالی پور، عضو هیئت مدیره شرکت گفت: تولید بذر و نهال می تواند برای کشت و صنعت مغان پولساز باشد و امید به تحقق آن زیاد است. موسسه تحقیقات، ثبت، گواهی بذر و نهال کشور تاکنون حمایت های خوبی از این مجتمع عظیم ملی بعمل آورده و استارت کار هم زده شده است و در ادامه نیز پشتیبانی های این موسسه نقش چشمگیری در پیشبرد کارها دارد.
مغان، جایگاه ویژه ای در تولید بذر دارد
دکتر محمد حسن عصّاره، رئیس موسسه تحقیقات، ثبت و گواهی بذر و نهال کشور ضمن ابراز امیدواری به آینده اقدامات انجام یافته در خصوص تولید بذر در کشت و صنعت مغان تصریح نمود: مغان بواسطه ویژگی های اکولوژیکی و امکانات خوب، نقطه ویژه ای است و در جایگاه خاصی قرار دارد از این رو باید محصولی در اینجا تولید گردد که ارزش افزوده فوق العاده ای داشته باشد.
وی اضافه کرد: خوشبختانه کشور ما جزو کشورهای مرجع در تائید بذر بوده و به همین لحاظ بسترهای لازم برای صادرات بذور فراهم شده است.
ضرورت تامین نیازهای بذری کشور با تولید محصول مرغوب
دکتر مبصّر، معاون کنترل و گواهی بذر موسسه تحقیقات، ثبت و گواهی بذر و نهال اظهار نمود: ما باید بتوانیم نیازهای بذری کشور را با تولید بذر با کیفیت، متنوع و با قیمت های معقول تامین کنیم و با توجه به محدود بودن بازار کشور باید اهتمام وزارتخانه این باشد که محصولاتی از قبیل بذر را که نسبت به آب مصرفی، ارزش افزوده بیشتری داشته باشد، تولید و صادر کند.
دکتر وهابیان، مدیرعامل شرکت ارس بذر گفت: کشت و صنعت مغان دارای پتانسیل های زیادی است که بایستی این نیروهای بالقوه را به بالفعل تبدیل کرد. تولید بذر یکی از این اوامر می باشد که سیستم، تشکیلات و رویکرد خاص داشته و نیروهای فنی می طلبد.
وی افزود: تفاوت اساسی تولید نهال با بذر این است که سطح تولید آن نسبت به بذر خیلی کمتر بوده و در سطح قلیلی می توان تولید به مراتب بیشتری را انجام داد.
لازم بذکر است، میهمانان از مزارع پایلوت تولید بذور بازدید بعمل آورده و از نزدیک با فعالیت های انجام گرفته در این خصوص آشنا شدند.
بر پایه این گزارش، پاییز سال گذشته نیز، بانک بذر محصولات کشاورزی برای تامین بخشی از نیاز کشور و خود شرکت به بذر مرغوب و نهاده اصلی تولید، در کشت و صنعت مغان ایجاد شد.
شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان سالانه پنج هزار و ۲۳۰ تن بذر مرغوب گندم و ذرت با برند مغانه تولید می کند و در حفظ تنوع ژنتیکی در عرصه کشاورزی و تامین بذر مرغوب کشور نقش بسیار مهم و موثری دارد.
این شرکت ملی که چند سال پیش به بخش خصوصی واگذار شده و پس از کشمکشهای زیاد واگذاری آن ابطال شد، طی سه سال اخیر اخیر با اقدامات انجام شده مدیریت جدید، در مسیر احیا، حفظ اشتغال و سودآوری قرار گرفته است.
مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان که هماکنون به عنوان زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی محسوب میشود، در زمینه تولید محصولات کشاورزی، دامی و صنایع وابسته با ۲ هزار و ۷۰۰ نفر نیروی انسانی شاغل فعالیت میکند و به عنوان پیشانی تولید بخش کشاورزی استان در حال فعالیت و تولید است.
این مجموعه بزرگ اقتصادی به عنوان بزرگترین شرکت کشت و صنعت کشور با داشتن اراضی وسیع زراعی به مساحت بیش از ۲۰ هزار هکتار زمین زراعی، ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانههای قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولید غذای دام و سایر نیازهای حوزه کشاورزی از شرکتهای منحصر بفرد کشور محسوب میشود.
بنا به اعلام مدیران فعلی، امکان افزایش تولیدات شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به یک میلیون تن وجود دارد به طوری که میزان تولیدات این شرکت در سال گذشته ۶۰۰ هزار تن بود و تا سه سال آینده هم به ظرفیت تولید یک میلیون تن محصول خواهد رسید.